Nyheter, Volleyboll

VBA startade året med vinst

Seger i första matchen för året skriver Värnammo Volley VBA på sin Facbooksida


RIG Falköping-Värnamo Volley 2-3 (25-22, 25-21, 21-25, 20-25, 9-15)

Efter förlusten efter en dålig insats från oss i höstas var vi taggade på revansch mot tabellfyran RIG Falköping. Det är alltid en utmaning att möta just RIG då man aldrig vet vilka spelare som står på andra sidan då de som riksidrottsgymnasie får flytta spelare mellan serierna hur de vill. Redan när vi kom idag kunde vi räkna till sex spelare som väldigt ofta spelar elitserien och det är såklart ett tufft utgångsläge. Både vi och motståndarna var duktiga i defence men de första två seten gick till RIG efter jämnt spel där RIG var något vassare i serv och blockspel.

Efter ett 0-2 underläge kunde vi sen vända och vinna matchen tack vare riktigt bra försvarspel och lite gamblande med positioner. Vi fick knappt ut något av vår duktiga center Lisa Tannerfalk i första två seten då RIG servade bra och detta gjorde att vi satte Lisa som högerspiker istället för första gången denna säsong. Detta visade sig vara ett lyckat drag då Lisa stängde igen den delen av nätet och gjorde det svårt för deras anfallare. Lisa tog bland annat åtta blockpoäng.

Samtliga Värnamospelare (även Ella och Wilma på motståndarsidan) gör en riktigt bra insats idag, Lisa redan nämnd, Vanessa gör 25 poäng, Lisa Svensson och Wilma Eek spelar båda jättebra, de fick dela på matchen. My Johansson och Sara Hjelm slet hårt i centerposition, Lisa Mörck och Julia Bogenroth (tillbaka efter skada), delade också på matchen, passade klokt och stabilt, Josefina Bogenroth var som vanlig bra på liberoplatsen. Idag är det laginsatsen som avgör, vi sliter för varandra och spelar riktigt bra defence.

Den 26 Jan tar vi emot KFUM Göteborg på hemmaplan. Då är det revanschdags igen då vi förlorade mot dem i höstas. Vi behöver ditt stöd så vi ser fram emot att ses då!

Dela på Facebook